Termékeink

Síkkerekes hullámhajtómű

Mérnökeink által tervezett egyedi gyártású hajtómű egy különleges, az ipari gyakorlatban elterjedt hengeres kerekes típusok egy speciális változatának tekinthető, úgynevezett síkkerekes hullámhajtómű. A kis axiális mérettel rendelkező nagy áttételű hajtás további fontos tulajdonsága a nagy energiasűrűsége mellett a kimagasló pozícióvezérlési pontosság és a konstrukciós merevség. Ezen tulajdonságai teszik alkalmassá ezt a berendezést a különleges robot-, orvos- illetve egyéb precíziós forgómozgást igénylő technológiák hajtásainak megvalósítására.

       A rugalmas elem kialakítása szerint beszélhetünk hengeres kerekes, kúpkerekes illetve síkkerekes hullámhajtóművekről. A gyakorlatban általában a hengeres kerekes fogazott változatok terjedtek el, így ezeket tekinthetjük klasszikus hullámhajtóműveknek. A síkkerekes hullámhajtómű egy speciális esete a hagyományos hullámhajtóműveknek, ebben az esetben a fogazat nem a hengerpaláston, hanem egy hullámzó tárcsa (hullámkerék) homlokfelületén kerül kialakításra. Ennek eredménye a klasszikus típusokkal szemben, a drasztikusan lecsökkent axiális irányú méret, illetve a deformálódó alkatrész kialakításából adódó nagy torziós merevség.

       Az általunk kínált hajtómű szerkezet tartalmazza a meghajtáshoz szükséges elektromos motort, ami a házba a mechanikával együtt került beépítésre. Ezzel a szerelt egységgel egy kompakt hajtást kapunk, valamint a beépítési helyre való integrálhatóságot igyekszünk segíteni. Hajtásrendszerünk teljes mértékben beépítésre kész és minimális környezeti előkészítést igényel, valamint nagy teherbírású és merevségű csapágyazásának köszönhetően alkalmas teherviselő csukló kiváltására is.

Síkkerekes hullámhajtómű 1Síkkerekes hullámhajtómű 2Síkkerekes hullámhajtómű 3

Letöltés