Referenciáink

Siemens Magyarország Zrt.

Hazánk legnagyobb villamosipari multinacionális vállalatával, a Siemens Magyarország Zrt-vel 2016-ban kezdtük az együttműködést. Feladatunk az eFusion elektromos repülőgép prototípus merev orr- és akkumulátor vázának, illetve a hibrid hajtás tesztelésére szolgáló különböző mérőpadoknak a tervezésése, szilárdsági vizsgálata majd gyártása volt.

Siemens Magyarország Zrt. 1Siemens Magyarország Zrt. 2Siemens Magyarország Zrt. 3

Pion Inc.

Az Egyesült Államokbeli székhelyű Pion Inc. vállalat gyógyszeripari vegyületek elemzéséhez kínál szolgáltatásokat és szoftvereket, illetve a kémiai vizsgálatokhoz szükséges műszereket gyárt és forgalmaz. Megkeresésükre újragondoltuk a Rainbow oldatelemző analitikai eszköz belső szerkezetét, burkolatát. A tervezés célja a gép modernizálása, a dizájn mellett különös figyelmet fordítva a szerkezet hűtésére, illetve a szerelhetőségre.

Pion Inc. 1Pion Inc. 2Pion Inc. 3

Control-X Medical Kft.

 

Az Egyesült Államokban és Magyarországon működő orvosi röntgendiagnosztikai berendezéseket fejlesztő és gyártó Control-X Medical Kft. felkérésére fejlesztettünk egy fali állványra rögzíthető, dönthető röntgendetektor tartószerkezetet. A detektor vízszintestől függőleges helyzetig történő forgatása közben – a mechanikus kiegyensúlyozásnak köszönhetően – minimális emberi erőt igényel. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az ergonomikus kézi működtetés mellett a motorosan működtethető változat is gazdaságosan gyártható a vevői igényeknek megfelelően.

Control-X Medical Kft. 1Control-X Medical Kft. 2Control-X Medical Kft. 3

KITE Zrt.

Hazánk piacvezető mezőgazdasági integrátora, a KITE Zrt. 2019-ben bízott meg bennünket egy új kultivátor-termékcsalád kifejlesztésére. A főbb tervezési szempontok között szerepelt a moduláris kialakítás, amely lehetővé teszi a 45, 75 és 76,2 cm-es sortávolságú növényállomány művelését. A gépet egyedi, robusztus kialakítású kapatagokkal láttuk el, a vázszerkezetre pedig egyaránt felszerelhető szilárd, illetve folyékony halmaz-állapotú műtrágya kijuttató berendezés is.

KITE Zrt. 1KITE Zrt. 2KITE Zrt. 3

Microscopy Improvements / Microscopy Solutions

Az osztrák/ausztrál vállalkozással közösen együttműködve fejleszttetünk ki azokat az elektronmikroszkópokat kiszolgáló segédberendezéseket, amelyekkel megoldható különböző vizsgáló berendezések közötti kriogén minta kezelése és ultra magas vákuum alatti minta ultra-alacsony hőmérsékleten való továbbítása.

Feladatunk volt megtervezni egy UH vákuum zsilipet, amelyet belső hűtött köpennyel láttunk el, továbbá egy nem forrásban lévő folyékony nitrogén kádat és egy „Glovebox” egységet amelyen belül biztonságosan elvégezhető a minta kezelés/előkészítés.

A tervezés során legnagyobb kihívást a jó hővezetése elérése jelentette, UH vákuum környezetben. A berendezések – melyek 2019 tavasza óta működnek egy ausztrál egyetemen -alkatrészeinek jelentős részét vállalkozásunk szállította.
 

Microscopy Improvements / Microscopy Solutions 1Microscopy Improvements / Microscopy Solutions 2